Kúpiť vibračnú plošinu – e-shop

Sprievodca výberom
vibračných plošín


Vibračná plošina  >  4 cvičebné programy pre vibračnú plošinu

4 cvičebné programy pre vibračnú plošinu

Prinášame vám 4 profesionálne programy pre základné cvičenie na vibračnej plošine. Každý program obsahuje 20 preverených cvikov vrátane strečingu a regenerácie. Vyvinul ich Petr Kopřiva, fitness tréner a európsky medailista v triatlone.

Prvé 2 programy sú vytvorené na mieru pre ženy.

1. Chudnite na maximum – zameraný predovšetkým na problémové partie dolných končatín a trupu.

2. Vytvaruj si super postavu – zameraný predovšetkým na spevnenie panvového dna.

Pred samotným cvičením odporúča Petr Kopřiva kvalitné 10 minút trvajúce rozohriatie organizmu. Z kardio aktivít zvoľte beh, svižnú chôdzu alebo jazdu na bicykli.

3. Spevni telo – to je názov ďalšieho programu cvičenia na vibračnej plošine. Jedná sa o efektívne spevnenie oslabených svalových skupín, ktoré ocenia najmä muži. Cvičenie je zamerané na spevnenie hornej polovice tela. Pre rozohriatie sa a kardio aktivity platí to isté čo vyššie.

4. Relaxuj a uvoľni sa – posledný program predstavuje špeciálne naťahovacie a relaxačné cvičenie pre odbúranie stresu a únavy.

Tréningová jednotka na vibračnej plošine má trvať 20 – 30 min. Vždy sa skladá zo strečingu, posilňovania a relaxácie.

Podrobný popis programov nájdete na webe VibroGym.sk, v sekcii Ako cvičiť.

Chiropraktik Trudi Pratt z USA uvádza, že vďaka vibračnej plošine zlepšíte svoju rovnováhu, zrýchlite krvný obeh a zároveň vybudujete svaly. Cvičením posilníte srdce, kosti, dýchanie, lymfatický systém a tiež sa vám zdvihne nálada. Oveľa lepšie zvládnete každodenné úlohy a celkovo sa budete cítiť skvele.

Než sa rozhodnete pre vibračnú plošinu, môžete ju vyskúšať v obchodoch a certifikovaných VibroGym centrách. Ak máte zdravotné problémy, konzultujte jej používanie s lekárom.

 

Zdieľajte článok



Odporúčame vibračné plošiny



Ďalšie novinky

Schudnite na vibračnej plošine

Vibračné plošiny majú mnoho pozitívnych účinkov na ľudské telo. Dnes nás zaujíma zhadzovanie nadbytočných kilogramov.

Názory lekárov na vibračnú plošinu

Vibračná plošina, ktorá sa prvýkrát objavila v ruskom vesmírnom programe, je uznávaná aj lekármi ako domáci stroj pre posilnenie kondície či ako doplnková metóda pri chudnutí. Avšak iba pre zdravých ľudí.

všetky novinky