Kúpiť vibračnú plošinu – e-shop

Sprievodca výberom
vibračných plošín


Vibračná plošina  >  Najlepšie cviky na vibračnej plošine

Najlepšie cviky na vibračnej plošine

Vibračná plošina ponúka účinné cvičenia postojačky, posediačky i poležiačky. Dajú sa na nej robiť tradičné kľučky, sklapovačky aj balančné cviky. K základnému precvičenie lýtok, zadku a brucha stačí vzpriamený postoj s ľahko pokrčenými kolenami.

Pravidelné cvičenie na plošine (3 × týždenne po 10 až 15 minútach) posilňuje svaly a zvyšuje celkovú pružnosť a hybnosť tela. Vibračné plošiny sa využívajú aj pre chudnutie, pretože pôsobí pozitívne na metabolizmus a obehový systém.

Oproti iným strojom VibroGym šetrí kĺby a šľachy. Slúži aj ako prevencia rednutia kostí, bolestí chrbta, odbúrava stres a únavu. Výsledky sa navyše dostavujú rýchlo.

Uvoľnenie chrbta na vibračnej plošine

Pretože dnes trápi prakticky celú populáciu ťažkosti s chrbtom, predstavíme si 4 špeciálne cviky z programu Relaxuj a uvoľni sa (viac na www.vibrogym.sk). U všetkých je výdrž 30 až 90 sekúnd.

  • Sed na plošine, dajte nohy chodidlami k sebe, uvoľnite hlavu.
  • Turecký sed na plošine, uvoľnite chrbát, hlavu majte voľne a ruky na temene hlavy.
  • Klek na plošine, čelo oprite o kolená, ruky položte vedľa tela.
  • Klek pred plošinou, paže sú natiahnuté a opreté o plošinu, chrbát držte rovno, hlavu voľne medzi ramenami.

Platí, že tréningová jednotka na vibračnej plošine by mala trvať maximálne 20 minút a zahŕňať strečing, posilňovanie a relaxáciu. Využiť možno 4 skvelé programy na mieru (2 pre ženy, 1 pre mužov a 1 proti stresu) od profesionálnych trénerov. 

Zdieľajte článok



Odporúčame vibračné plošiny




Ďalšie novinky

Schudnite na vibračnej plošine

Vibračné plošiny majú mnoho pozitívnych účinkov na ľudské telo. Dnes nás zaujíma zhadzovanie nadbytočných kilogramov.

Názory lekárov na vibračnú plošinu

Vibračná plošina, ktorá sa prvýkrát objavila v ruskom vesmírnom programe, je uznávaná aj lekármi ako domáci stroj pre posilnenie kondície či ako doplnková metóda pri chudnutí. Avšak iba pre zdravých ľudí.

všetky novinky